Szentgyörgy Napok Csíkszentgyörgyön

„Csak a szeretet révén válhat az ember emberré, s nincs szeretet áldozat nélkül.” II. János Pál pápa szavait választották a sikerrel zárult Szentgyörgy Napok mottójául Csíkszentgyörgyön.

A Gátkötők Csíkszentgyörgy Község Ifjúsági Egyesület tagjainak áldozatos munkája által jött létre április 25-27. között a háromnapos rendezvénysorozat. 25-én sportvetékedőkkel kezdődött, majd péntek este az Árvácska együttes és Csiszer László koncertjei próbálták megerősíteni bennünk az Isten- és emberszeretetet. Szombaton, az ifjúsági fórumon Külön-külön kevésre mehetünk, együtt sokra témakörben beszélgettünk a civil szervezetek, az önkormányzat és a vállalkozók együttműködési lehetőségeiről.
Vasárnap hajnalban a tusnádi Pro Muzica fúvószenekar ébresztette a község lakóit Potyondtól Bánkfalváig. Délután az iskolások műsora, az egyesület színjátszó csoportjának, néptáncosainak előadása, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes táncai szórakoztatták a népes közönséget.

Három nap alatt több mint 2500 érdeklődő vett részt a rendezvényeken, ami bizonyítja, hogy igény van községünkben a kulturális rendezvényekre.

A közös munka jó alkalom az összefogás, a közösen gondolkodás gyakorlására is. Legjobb eredménynek tarthatjuk, hogy sikerült összefogni a fiatalokat, közösen megszervezni a rendezvényeket.
Ezúton is szeretnénk megköszönni az egyesület lelkes tagjainak hozzáállásukat, áldozatos munkájukat. Köszönjük szponzorainknak és mindazoknak, akik részt vettek a Szentgyörgy Napokon, az anyagi támogatást. A rendezvényt a kulturális központ révén a megyei tanács is támogatta.
A Gátkötők Csíkszentgyörgy Község Ifjúsági Egyesületvezetősége nevében CSEDŐ ZSÓFIA alelnök

(Hargita Népe, 2003.05.07.)

Forrás:

http://www.ccenter.ro/?action=elso&sid=keres1&lng=1&id=1024